1. Inrichten van onze tijdelijke woonruimte

Tijdelijke woonruimte

Begin december Zagen we een advertentie op marktplaats: 4 units (72m2) in Tilburg € 10.000! We zijn vlug gaan kijken want ze moesten van het terrein af waar ze altijd gestaan hadden. Op het eerste oog geschikte unit maar helemaal kaal d.w.z. geen verwarming, geen sanitair, geen keuken en behalve 2 wanden geen indeling. Wel gratis gebracht (voor het transport mag je normaal gesproken ook nog eens € 3.000 – 4.000) aftikken. Met nog maar goed 4 maanden te gaan hebben we  op 12 december 2021 besloten die unit te kopen. Daarmee hadden we meteen wel ons eerste extra project te pakken. Zeg maar een appetizer voor het serieuze werk…..

Kochten we in 2010 nog een woonunit (met badkamer, airco, verwarming en keuken) van 72m2 voor € 8.000. Nu was er nauwelijks iets beschikbaar en de prijzen voor een woonklare unit lagen tussen de € 19.000 en € 29.000. Whoaa…niet normaal toch. De foto’s waren leuk maar de werkelijkheid niet. Vaak al gereserveerd. De beste aanbiedingen waren pas 2 of meer weken na de overdracht beschikbaar. No go dus.

Na de koop hadden we maximaal 10 dagen voordat de unit geleverd zou worden. We moesten toen nog wat grondverbetering doen om de unit mooi waterpas te plaasten en een pad van stalen rijplaten aanleggen zodat de autolaadkraan de losse units kon plaatsen.

Unit op oude locatie

Die voorbereidingen hebben we op 18 december gedaan en op 20 december 2021 is de unit geplaatst op het perceel. Daarna zijn we een weekje weggeweest om nog even te ontspannen voor de eerste grote klus.

Die periode hebben we ook gebruikt om de unit in te delen en een lijst van materialen samen te stellen om dat allemaal te realiseren. Maar er moest ook een vergunning voor het plaatsen van die unit officieel te maken. Als het officieel is krijg een soort van voorlopig huisnummer en kun je een adres gebonden diensten. Gelukkig hadden op advies al bouwaansluitingen voor elektriciteit water aangevraagd. Wachttijd gemiddeld 13 weken!  

9 januari 2022 zij we begonnen met het bewoonbaar maken van de woonunit. Bleek toch een hele klus te zijn. Daarover in een volgende post meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *