2. Verkoop huis en nu?

Weer beginnen met niets….op 512 lege vierkante meters.

De verkoop van ons huis in Lage Mierde verliep toch veel voorspoediger dan verwacht. De advertentie op Funda ging op zaterdagochtend 4 September 2021 online. Binnen 4 uur waren er 36 (!) aanvragen voor een bezichtiging. Dat overtrof al onze verwachtingen. Na het weekend was de advertentie bijna 20.000 keer (echt) bekeken. Niet normaal!

Allemaal mooi en hopelijk zou dat ook gunstig uitpakken voor de uiteindelijke verkoopprijs. Dat heeft het gedaan en daar zijn we nu achteraf heel blij mee gezien de enorme prijsverhogingen van alle bouwmaterialen! Maar zelfs die extra opbrengst heeft ons doen besluiten het ontwerp tegen het licht te houden maar daarover later meer.

We hebben meteen al rekening gehouden met een lange overdracht periode. Ruim 9 maanden. Dat was achteraf een heel goede beslissing. We hebben veel op moeten ruimen aangezien we onze toekomst in een (veel) kleinere woning zouden gaan invullen. Maar om het project überhaupt haalbaar te laten zijn moesten we ook veel zelf gaan doen. Niet zoals eerder, betonstorten, profielen en kozijnen stellen, stenen schouwen, specie draaien, steiger bouwen enz. Het nieuwe huis wordt niet traditioneel maar een vorm van houtskelet. Met hout werken vind ik erg fijn. Houtskelet wordt meestal als prefab uitgevoerd. Veel voorbereiding vooraf maar op de bouwplaats gaat het dan een stuk sneller. Het casco willen we zoveel mogelijk laten zetten en de binnen afwerking nemen we zelf ter hand. Ook de regie van de hele bouw doen we zelf. Hierdoor hopen we toch veel te besparen en het hele project financieel haalbaar te houden. Naarmate de tijd vorderde kwam het budget door de torenhoge inflatie toch snel onder druk te staan en hebben we naast het aanpassen van het ontwerp ook wat meer uitvoeringstaken naar ons toe getr

Om letterlijk zelf te bouwen is het belangrijk op of in de buurt van de bouwplaats te zijn. Het nieuwe huis nog voor de overdracht van de ode woning realiseren was onhaalbaar. Daar zijn we ook niet vanuit gegaan. Het idee was dat we op de op de bouwgrond een noodwoning zouden plaatsen om van daaruit het nieuwe huis te realiseren. Het maken van het ontwerp, het plaatsen van een noodwoning en het aanvragen een omgevingsvergunning moest binnen die 9 maand overdrachtstermijn haalbaar zijn dachten we…….

Het ontwerp is NIET binnen die 9 maanden gelukt! Ik het ontwerp proces in twee aparte posts wat uit gebreider beschreven. Logischerwijs is het met de omgevingsvergunning ook niets geworden want wat moet aanvragen als er geen ontwerp ligt! Het is wel gelukt om 3 dagen voor de overdracht naar onze tijdelijke woonruimte op het perceel te verhuizen. De reden dat het pas op het nippertje klaar was had ook weer alles te maken met de gekte op de markt. Dat ligt ik ook graag nader toe in een volgende post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *