Steiger weg en daar is ons nieuwe huis

Er is een belangrijke stap gezet. Vandaag hebben we de steiger afgebroken. Maandag wordt de steiger opgehaald. Dat kunnen we weer afvinken.

Wij zijn uiteindelijk blij dat we het werk aan de dakranden en de composiet gevelbekleding uitbesteed hebben. Ten eerste had ik dat nooit alleen voor elkaar gekregen en ook al hadden we het samen gedaan, had het ons aan ervaring en vaardigheid ontbroken om dat zó netjes te maken zoals het nu gemaakt is. Even los nog van de tijd die het ons dan gekost zou hebben. Wij zijn héél blij met het resultaat. Super bedankt BJW!

Aangezien de geveldelen per strekkende meter erg duur zijn heb ik een nauwkeurige ‘uitslag’ gemaakt van het toepassen van de verschillende lengtes en het hergebruik van de reststukken. Toch heb ik nog bijna 20 strekkende meter geveldelen bij moeten halen. Afval is niet te vermijden en ik denk dat er heel efficiënt gewerkt is want we hebben een hele stapel van reststukjes van 15 – 30 cm t.w.v. van ongeveer € 400,00 maar zoals al aangegeven niet te vermijden.

Nu op de kozijnen na alle elementen van de buitengevel op z’n plek hangen komt ‘alles bij elkaar’ in het eindresultaat dat wij ons destijds moesten verbeelden met wat monsters.

A.s. woensdag beginnen ze met het plaatsen van de kozijnen en het glas en is het eindresultaat helemaal compleet. Best nog even spannend omdat er geen inmeetmoment voor de kozijnen is geweest. We hebben op basis van de maatvoering van de kozijnleverancier de stelkozijnen in de openingen gemaakt inclusief 5mm stelruimte. Allemaal millimeter werk dus…….

Volgende keer het eindresultaat!

2 gedachten over “Steiger weg en daar is ons nieuwe huis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *