Planning afwerking binnenzijde

Eerst hadden we nog het idee om een weekje rust te nemen voordat we met de werkzaamheden aan de binnenzijde zouden beginnen. Afgelopen week is echter, in vergelijking met de 10 weken ervoor, erg rustig geweest. Alle voorbereidingen waren gedaan en er liepen genoeg mensen rond die wisten wat ze moesten doen. Wij hebben toegekeken en wat opgeruimd en onze gedachten laten gaan over de verdere afbouw. Dat resulteerde afgelopen weekend in een voorlopige planning.

Ik heb gewoon lekker ouderwets een aantal A4-tjes aan elkaar geplakt en daar met een liniaal en een stift vakken op getekend en die vakken voorzien van weeknummers en dagen en data.  Als eerste hebben we daar een aantal belangrijke activiteiten op aangegeven:

  • Stucen plafonds (1 week werk)
  • Aanbrengen (gieten) afwerkvloer (droogtijd 3 weken)
  • Leggen van tegelvloer en aanbrengen wandtegels (1 week werk)
  • Montage van de keuken (2/3 dagen)
  • Plaatsen van de trap

 Daarbij hebben we rekening gehouden met b.v. afroeptijd, droogtijd, duur van de activiteit. Daarom maar meteen dit weekend en maandag meteen een bevestiging gevraagd van onze wensdata.

Vervolgens hebben we een lijst gemaakt van werkzaamheden die voorafgaand aan die activiteiten klaar moeten zijn. Dat geldt voor o.a. de installateur en elektricien maar ook voor ons. Zo moet bijvoorbeeld de vloerverwarming worden gelegd voordat de afwerkvloer gestort (gegoten) wordt. Wij moeten er dan voor zorgen dat alle wanden klaar zijn en de vloer vrij is van obstakels en bezemschoon.

Inmiddels hebben we alle bevestigingen binnen en laten we de installateur en elektricien weten wanneer wat gaat gebeuren. Binnenkort zullen wij dan data van hen krijgen waarop zijn hun werkzaamheden gaan uitvoeren. Ondertussen zijn wij al begonnen aan het maken van de binnenwanden en hebben we gisteren isolatie gekocht voor de binnenwanden en vloertegels voor de hobbyruimte/berging.

Vanaf nu zijn onze werkdagen ‘normaal’ (07:30 – 17:00) maar wel inclusief de zaterdag. We kunnen altijd nog opschalen. Tussendoor hebben we af en toe een afspraak om bv. de details van de keuken, de tuin, verlichting, verf, behang enz. te bespreken. 

We houden jullie op de hoogte.

Enne…als er vragen zijn schroom niet….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *