Afwerking binnenzijde

Het is weer even geleden dat ik jullie heb geïnformeerd over de voortgang. Alhoewel er alweer een lange tijd achter de rug is hebben wij verre van stil gezeten……

De vorige foto’s zijn van de hobbyruimte/berging. Het is niet zo dat het hele huis er zo uit ziet….pfff. Zou wel mooi zijn maar helaas kunnen ook wij geen wondere verrichten. Hahaha.

We hebben eigenlijk kort na onze laatste website update besloten dat we de hobbyruimte/berging versneld willen afwerken. Hierdoor krijgen we een ruimte beschikbaar waar we bouwmaterialen kunnen opslaan en zo meer bewegingsruimte in huis krijgen. Als die bouwmaterialen zijn verwerkt kunnen we alvast de spullen voor de afwerkfase daar neerzetten en eventueel alvast spullen uit de opslag halen. Zo start de verhuizing min of meer geleidelijk 🙂

In het woonhuis hebben zoals ik al eerder schreef ook niet stilgezeten. Nadat de buitenzijde nagenoeg af was zijn we met de binnenwanden aan de slag gegaan. Zo’n wand of wandje staat er niet zomaar. Eerst precies uitmeten waar die moet komen. Dan het frame maken en een zijde met OSB platen bekleden. Vervolgens waar gepland de elektraleidingen en wanddozen aanbrengen. Hiervoor gebruiken we flexibele buis waar de benodigde draden al inzitten. Als er geen loodgieters werk nodig is kan de wand geïsoleerd worden en kan de wand aan de andere zijde met OSB platen worden gesloten. Vaak moet een wand minimaal aan één zijde gesloten zijn om met een aansluitende wand (die meestal haaks op de andere wand komt) te kunnen beginnen. Dat heeft met stabiliteit te maken. Diverse wanden zijn dus deels open gebleven zodat waterleidingen en afvoeren gemaakt konden worden.

Begin augustus hebben we heel spontaan 5 dagen hulp gekregen van mijn nichtje Wendy en haar zoon Pelle. Die hebben bijna de helft van alle isolatie van de binnenwanden aangebracht en zelfs wanden met OSB bekleed en afgeschroefd. Dat was echt helemaal top. Ze zijn zelfs na het weekend nog eens 2 dagen komen helpen. Echt geweldig. We zijn er echt héél blij mee. Dat heeft er in ieder geval voor gezorgd dat we nu zover zijn als we nu zijn.

Inmiddels zijn we zover dat we nog 3 van de 37 wanden moeten maken en 7 wanden nog aan één zijde open zijn. Alle elektrische leidingen voor schakelaars, wandcontacten, data, beveiliging en verlichting op de begane grond zijn gelegd. De installateur (loodgieter) heeft alle waterleidingen op de juiste plek afgewerkt (en afgedopt) en de leidingen en aansluitpunten voor de WTW (ventilatie) op de begane grond zijn gemaakt. Dat laatste was een hele puzzel.

De komende dagen gaan we verder met de hobbyruimte/berging. Maandag wordt daar de vloerverwarming gelegd en dinsdag 12 september om 14:00 uur wordt de vloer gegoten. Die moet dan een paar dagen drogen en dan kunnen we de beide ruimtes beetje bij beetje verder gaan afwerken.  Onze aandacht ligt daarna echt voornamelijk op de wanden en plafonds van het woonhuis want week 40 (week van 2 tot en met 6 oktober) moeten de plafonds klaar zijn voor de stucadoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *