13. Voorbereiding voor stucadoor, vloer hobbyruimte en zonnepanelen

Zoals ik hiervoor al schreef hebben we ons gericht op de wanden en plafonds zodat de stucadoor in week 40 (2-6 oktober) aan de slag kon om de plafonds op de begane grond en de vides te stucen. Dat is gelukt! We hebben echt tot en met 1 oktober doorgewerkt om alles voor te bereiden. Daar hebben we wel hulp bij gehad van 2 timmermannen die op korte termijn beschikbaar waren, anders zou het echt niet gelukt zijn.

Op 12 september is de vloer in de hobbyruimte/berging gegoten. Dat was nog wel even een dingetje….Ik had de hoeveelheid materiaal nog eens nagerekend. Het komt namelijk aan op millimeters.
Op de afwerkvloer komt alleen nog een lijmlaag en dan de tegel. Dat moet dan mooi uitkomen bij de deuren en de aansluiting bij de (nog de te maken) vloer van het huis. Dus toch maar 0,75 m3 extra besteld. Helaas is er iets misgegaan en heeft het bedrijf deze extra m3 bij een andere klus toegevoegd…. We hadden dus te weinig!
Gelukkig was duidelijk waar de fout lag en hebben ze het netjes opgelost. Het kost wel weer extra tijd en er moeten extra maatregelen (o.a. droger) genomen worden, maar uiteindelijk is het leggen van de tegels op de vloer precies op het geplande moment uitgevoerd. Pfff

Op 14 september zijn de zonnepanelen gelegd. De 12 panelen die we vorig jaar al op de woonunit hadden gelegd zijn naar het dak van het huis verplaatst en er zijn nog eens 24 stuks panelen bijgeplaatst. Helaas kan het systeem nog niet produceren want de bouwaansluiting wordt pas in week 43 naar binnen gelegd.

Op 18 september zijn de screens geplaatst. Helaas nog niet helemaal afgewerkt, want het doek is verkeerd gemonteerd.

De volgende deadline waar we ons op gaan richten is het storten/ gieten van de vloer van het huis. Dat betekent vooral dat de wanden bekleed moeten zijn, de knieschotten gemaakt moeten worden en de ondervloer gelegd moet zijn. Onderwijl proberen we ook de hobbyruimte/berging verder af te werken zodat we alvast één plek hebben waar we spullen neer kunnen zetten die daar voorlopig kunnen blijven staan.  Dat is nodig omdat voor het gieten van de vloer in huis alles van de vloer af moet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *