15. Tegelvloer benedenverdieping

Het was toch even fijn om geen bouwzaken in/aan het hoofd te hebben alhoewel ik het toch niet helemaal los kan laten. Op de dag van vertrek zijn de bronnen voor de warmtepomp geboord. Eigenlijk niets voor mij om daar niet bij te zijn.
Jammer genoeg heeft een weekend met ruim 30 man in een slecht geventileerde ruimte een flinke verkoudheid en een longontsteking opgeleverd. Het werktempo ligt dus even beduidend lager. Ik heb me 1,5 dag lang helemaal moeten afmelden. We hebben intussen wel de berging behangen, getext en plinten gezet. Ook hebben we op de verdieping twee plafonds met gispplaten bekleed. Dat was eerder niet de bedoeling maar we hadden veel plafondplaten over. Dus laten we de plafonds van het kantoor van Jeanet, de badkamer en het toilet toch stucen.

Afgelopen maandag is de tegelzetter begonnen met de vloer van de begane grond. Die ligt er nu in. Het zijn tegels van 120x120cm. Opschieters zou je zeggen maar op de keper beschouwd is ruim 60% van de tegels bewerkt omdat die passend gemaakt moesten worden.  Volgende week worden de wandtegels in de badkamer en de achterzijde van de drie toiletten betegeld. Daarnaast hebben we ook doorgekregen dat de installateur volgende week woensdag een aanvang gaat maken met het plaatsen en afwerken van de verwarmingsinstallatie. Dus hebben we beide technische ruimten ook meteen afgewerkt (behangen en texen en deels elektra afmonteren).

De volgende deadline is alles in gereedheid brengen om de keuken te plaatsen. Dat komt voornamelijk neer op het maken van twee hulpstukken om de Wave-kappen op te hangen en het afmonteren van de wandcontactdozen achter de keuken.

Wij zijn ook even bij de meubelmaker geweest om de kleur van de kastdeuren in de bijkeuken te bepalen en daar stond de kast voor onze slaapkamer in volle glorie opgebouwd….prachtig! Ook het binnenwerk van een van de kasten van bijkeuken was net in elkaar gezet en hebben we kunnen bewonderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *